ROTTERDAM - Doen alsof je wil weten waar een supermarkt zit en vervolgens degene die je de weg wijst, beroven van haar gouden ketting. Dat overkwam een 82-jarige vrouw donderdagmiddag aan de Wilgenlei in de wijk Schiebroek.


Het was iets voor 12.30 uur toen het slachtoffer het vuilnis buiten zette en met haar rollator op weg ging naar de bakker aan de Teldersweg. Opeens stopte er een licht gekleurde auto met drie mensen erin. Een man achter het stuur, een vrouw naast hem en eentje achterin. De vrouw achterin opende haar deur en vroeg het slachtoffer of ze wist waar de Lidl was. Terwijl het slachtoffer vertelde waar het drietal heen moest, pakte de vrouw haar hand en schoof een ring om haar vinger. Ook kreeg het slachtoffer een ketting om gedaan en tegelijkertijd werd haar eigen gouden ketting afgedaan. De 82-jarige zei dat ze niet wilde, maar de vrouw gooide het portier dicht en de auto ging er vandoor. Het slachtoffer voelde toen dat ze alleen nog de ketting had die ze om had gekregen van de vrouw met haar zogenaamde vraag om de supermarkt. De politie draait een onderzoek naar deze laffe beroving op een kwetsbaar persoon. Helpt u mee?

Wie heeft er informatie over dit drietal?
Ze reden dus in een licht gekleurde auto op de Wilgenlei.
De vrouwen hadden een stevig postuur en droegen beiden een hoofddoek. Ze zijn tussen de 45 en 50 jaar oud, licht getint en waren in het zwart gekleed.
De man was blank en ook tussen de 45 en 50 jaar oud, met een gezet postuur.
Alle informatie over deze laffe daad is welkom. Bel met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen.