ROTTERDAM - Inmiddels hebben we alweer een tweede aflevering gevuld met zaken die de aandacht van de kijkers en volgers nodig hebben. Vanavond Bureau Rijnmond, kijken dus.


De muurtekening van Steven Berghuis in Crooswijk is inmiddels weggehaald, maar nog steeds zoeken we getuigen die iets weten van de makers.

De tekening zorgde voor woede, maar vooral voor diepe verontwaardiging en verdriet bij nog levende slachtoffers van de holocaust en nabestaanden van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Jodenvervolging te maken kregen.

Wie heeft deze groepsbelediging aan het Schuttersveld op zijn geweten? Waarschijnlijk is de graffiti gemaakt in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juli.

Wie probeerde op vrijdag 26 april op metrostation Hoogvliet iemand te beroven van zijn spullen? Het slachtoffer stapte om ongeveer 12.00 uur uit de metro en toen hij ter hoogte van de lift liep, kwam een jongen op hem af. Hij zei hem dat hij al zijn spullen af moest geven anders zou het niet goed met hem aflopen. Hij zei hem in een tas te kijken die hij bij zich had. Toen het slachtoffer dat deed, zag hij de kolf van een vuurwapen. De dader is geblurd omdat hij waarschijnlijk minderjarig is. Hij krijgt een week de kans om zich te melden.

En wie is toch die boekendief? De verdachte heeft het voorzien op de boeken van de serie Capitool, dit zijn reisboeken. Er is voor 2495,- weggenomen. De verdachte komt met een lege rugzak de winkel binnen en vertrekt met een volle.

In de nacht van zondag op maandag op 19 juli loopt een ruzie volledig uit de hand op de Lelienstein in Charlois. Getuigen horen rond 1 uur in de nacht een hoop geschreeuw en vervolgens een schot. De politie wordt meteen ingeschakeld en ter plaatse zien we een zwaargewonde man liggen op straat. Er is inmiddels iemand aangehouden, maar we zijn op zoek naar nog een verdachte.

Ook twee grote zaken in Bureau Rijnmond; de moord op de 37-jarige Wisam, die aan het Valeriusrondeel werd doodgeschoten en zijn hond achterliet op de plek waar de hulpdiensten alles op alles hebben gezet.

En hoe zit het met de reeks geweldsincidenten in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Een groot team onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoekt deze incidenten. Een van de scenario's is dat er een conflict is ontstaan nadat een partij cocaïne op 28 juli 2021 door de douane is onderschept in de haven van Antwerpen.

Genoeg te kijken dus vanavond: Elk uur vanaf 17.00 uur na het nieuws.