ROTTERDAM - Zondagmorgen schrokken bewoners van Rotterdam-West voor de tweede keer in een week van knallen. Ook deze keer werden sporen van schoten gevonden en dit keer was een winkel aan de Mathenesserdijk het doelwit. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en spreekt graag met getuigen.


Even voor 04:30 uur meldden buurtbewoners dat ze meerdere schoten hadden gehoord. In het raam van de winkel zaten kogelgaten en op straat werden meerdere hulzen aangetroffen. Agenten zijn vannacht direct met een onderzoek gestart. Er is gesproken met getuigen en er is buurtonderzoek gedaan. Vandaag gaat de politie daarmee verder. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Onderzoek
Dit is het tweede schietincident in een week in Rotterdam-West. Op 7 mei werd een woning beschoten op de Potgieterstraat. Ook die nacht raakte niemand gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee schietincidenten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van beide beschietingen. Als u over camerabeelden beschikt in de omgeving van de Mathenesserdijk en de Potgieterstraat, dan is dit ook waardevol voor het onderzoek.

Informatie
Heeft u iets gezien of gehoord en heeft u nog niet met de politie gesproken? Laat het ons weten via 0900-8844, of gebruik onderstaand tipformulier. Daar kunt u ook eventueel beeldmateriaal uploaden. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via misdaadanoniem.nl. Vertrouwelijk informatie delen over een ernstig misdrijf kan ook via Team Criminele Inlichtingen.