ROZENBURG - De politie hield dinsdag 28 april aan het begin van de avond een 46-jarige verdachte uit Schiedam aan die verdacht wordt van betrokkenheid bij een zeer gewelddadige overval op een ouder echtpaar aan de Clematislaan in Rozenburg.


Het echtpaar in de leeftijd van 75 jaar raakten woensdag 25 maart gewond toen een onbekende man hun woning binnendrong en beide bewoners overviel. Die dag deed de 75 jarige bewoonster de deur open en werd ze geslagen op haar hoofd door een man. Haar 75 jarige man schoot haar te hulp en raakte ook gewond. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Ambulancemedewerkers brachten de bewoners voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met hen.

Het regionale overvallen team van de politie-eenheid Rotterdam startte direct een groot onderzoek. Slachtofferzorg ontfermde zich over het echtpaar. Het team kon vandaag het goede nieuws brengen. Op basis van het uitgebreide onderzoek kwam de 46-jarige verdachte in beeld als mogelijke verdachte van deze zeer gewelddadige overval. Hij werd dinsdagavond door leden van een aanhoudingseenheid in zijn woning aangehouden. De man zit nog vast en wordt verhoord.