ROZENBURG - Waalstraat, Rozenburg, dinsdagavond 18:15 uur. Twee vriendinnen gaan net aan tafel, als de deurbel gaat. Voor de deur staan een man. Het lijkt alsof hij een pakketje komt bezorgen, maar niets is minder waar. De bewoonster wordt, zodra ze de deur open doet, met geweld naar binnen geduwd. De ‘pakketbezorger’ blijkt niet alleen te zijn; een tweede man dringt ook het huis binnen en bedreigt de bezoekende vriendin met een wapen. De mannen schreeuwen om geld.


De vrouwen verzetten zich hevig en worden in de woonkamer met grof geweld tegen de grond gewerkt. Als na enige tijd blijkt dat er niets te halen valt en de vrouwen blijven gillen, vluchten de mannen het huis uit. Het pakketje dat ze bij zich hadden, nemen ze weer mee.
De slachtoffers zijn ontzettend geschrokken en hebben blauwe plekken en schrammen opgelopen. De overvallers spraken Nederlands met een buitenlands accent en waren licht getint. Van een van de daders is een kort signalement:

  • Ongeveer 1.80 lang
  • Slank postuur, eerder mager
  • Donkere gemillimeterde krulletjes op het hoofd
  • Donker jack
  • Donkere broek

De andere man droeg rood/gele kleding, waardoor de bewoonster dacht dat er een pakketbezorger voor de deur stond. Beide mannen worden tussen de 20 en 25 jaar geschat.

Heeft u informatie?

Heeft u iets gezien of gehoord? Alle tips zijn welkom! Woont u in de buurt en heeft u camerabeelden? Ook die ontvangen we graag. Bel met 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.