ROTTERDAM - In een woning aan het Heiman Dullaertplein en in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam-West hebben twee schietincidenten plaatsgevonden. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen.


Onderaan deze pagina vindt u een tipformulier.

21:02 uur
Wij hebben helaas eerder de verkeerde leeftijd van een van de slachtoffers gemeld. De man die dodelijk werd getroffen in een leslocatie van het EMC was 43 jaar.

20:19 uur
Zojuist werd bekend dat het 14-jarige meisje dat vanmiddag zwaargewond raakte bij de schietpartij aan het Heiman Dullaertplein, is overleden. Haar moeder, een 39-jarige Rotterdamse, kwam hierbij ook om het leven.
In een leslocatie van het EMC werd een 46-jarige man dodelijk getroffen. We wensen alle nabestaanden veel sterkte.

19:00 uur
Bel met de opsporingstiplijn via 0800-6070 als u getuige was van de schietincidenten in Rotterdam aan het Heiman Dullaertplein en het EMC. Wij zoeken nog informatie voor ons opsporingsonderzoek.

18:56 uur
Voor iedereen die getuige of betrokken was bij een van de schietincidenten in Rotterdam staat slachtofferhulp klaar. Bel 0900-0101 of laat een bericht achter op de website van Slachtofferhulp.

18:35 uur
Wij hebben uw hulp nodig voor ons opsporingsonderzoek. Als u beelden hebt van de schietincidenten in Rotterdam vanmiddag aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus Medisch Centrum (EMC) kunt u deze hier uploaden.

17:52 uur
Zoals eerder vermeld, is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de twee geweldsincidenten aan het Heiman Dullaertplein en het EMC. We gaan niet uit van een tweede schutter.

17:31 uur
Bij de twee schietincidenten in Rotterdam zijn dodelijke slachtoffers te betreuren. We informeren nu eerst familie en nabestaanden. Later zullen we verdere toelichting geven.

17:11 uur
Correctie: de verdachte is niet op, maar onder het helideck aangehouden.

16:40 uur
De gezagsdriehoek van Rotterdam geeft om 18:45 uur een persconferentie op het stadhuis van Rotterdam naar aanleiding van het incident bij het Erasmus MC.

16:33 uur
Op het helideck in het EMC Rotterdam is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht.

15:38 uur
Op dit moment is de DSI het gebouw van het EMC aan het controleren, de verdachte is nog niet aangehouden en de DSI kijkt of hij eventueel binnen in het EMC is.

15:10 uur
De dader is mogelijk op weg op een motorfiets. Hij draagt gevechtskleding, is lang, heeft zwart haar, is naar schatting midden 20, draagt een rugzak en headphone. Hij heeft een handvuurwapen. Ziet u hem? Bel 112!

15:06 uur
In een woning aan het #HeimanDullaertplein en in een leslokaal van het #EMC aan de #Rochussenlaan in #Rotterdam hebben op 28 september twee schietincidenten plaatsgevonden. Twee personen raakten gewond. Bij de schietincidenten raakten twee personen gewond. De politie doet onderzoek.