ROTTERDAM - Babbeltrucs zijn de laatste tijd bijna aan de orde van de dag. Daarom zou Bureau Rijnmond, het Regionaal opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie, deze week enkel aandacht besteden aan dit onderwerp. De actualiteit dwong echter die plannen bij te stellen en daarom worden ook getuigen van twee schietincidenten opgeroepen zich te melden.

Op 10 oktober werd in Schiedam een 18 jarige jongen neergeschoten op de Troelstralaan. Hij raakte zeer ernstig gewond. Een week later werden twee mannen in Ridderkerk in een auto beschoten. Eén van hen overleed en de ander raakte ernstig gewond. In beide zaken is de politie op zoek naar getuigen.

Babbeltrucs
Babbeltrucs zijn er in vele soorten en maten. Ouderen zijn daarvan vaak het slachtoffer, maar dat is niet in alle gevallen zo. Fraude, want dat is het, vindt ook vaak plaats via Phishing, zgn Vriend In Nood (VIN) berichten, e-mails enz. In deze aflevering van Bureau Rijnmond komen verschillende vormen van babbeltrucs aan de orde. Ook verteld wijkagent Jeroen van Mierle wat er tegen te doen is en door wie.

Dochter
In Hoek van Holland werd een 86-jarige man slachtoffer van een vrouw die zogenaamd zijn woning kwam ontsmetten van het corona-virus. De dader ging er vandoor met geld en sieraden. De dochter van het slachtoffer verteld wat dit met de man heeft gedaan.

Beelden
Van deze verdachte zijn beelden terwijl zij in de hal en de lift van het flat staat. Verder worden beelden getoond van verdachten van andere babbeltrucs en VIN zaken.

Kijken dus, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.