ROTTERDAM - Een 31-jarige Rotterdammer belandde zondag 11 oktober in de cel op verdenking van drugshandel en witwassen. Hij raakte ook nog eens zijn geld kwijt

Medewerkers van stadstoezicht zagen rond 20.00 uur op de Boterdiep dat een man in een auto contact zocht met een voorbij rijdende fietser. Zij vermoedden dat de man wellicht in drugs handelde en schakelden daarop de politie in. Hun voorgevoel bleek juist. Agenten die de man aanspraken zagen direct dat de man iets trachtte weg te stoppen in de auto. Toen zij de man daarop doorvroegen en nader onderzochten, bleek dat hij in zijn broeksband diverse biljetten van 50 euro had verstopt. Hij werd daarop ondervraagd en nader onderzocht. Ook zijn auto werd onderste boven gekeerd. Uiteindelijk bleek de man een bedrag van 12.315 euro bij zich te hebben. Hij kon geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van het geld. De agenten hielden daarop de man aan en namen zijn auto en het geldbedrag in beslag.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude. Wil je meer hierover weten? klik dan hier.