NEDERLAND - Dinsdag startte de landelijke campagne ‘Ride to find’, een samenwerking van bezorgdienst Deliveroo, AMBER Alert en de politie. De Deliveroo-bezorgers ontvangen vanaf nu AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts in hun rider app. Zo kunnen zij actief uitkijken als er een kind vermist is. Ook rijden ze gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen om aandacht te vragen voor vier cold cases.


Gemiddeld 1-2 keer per jaar stuurt de politie een AMBER Alert uit voor een ontvoerd of vermist kind in direct levensgevaar. Ongeveer 20 keer per jaar wordt een Vermist Kind Alert uitgestuurd om extra aandacht te vragen voor een vermissing. Bij een Vermist Kind Alert is er geen sprake van levensgevaar, maar maakt de politie zich wel ernstige zorgen om het welzijn van het kind en is snel en gericht handelen noodzakelijk.

‘Hoe meer mensen dan uitkijken naar een vermist kind, hoe groter de kans dat het kind snel weer wordt gevonden. De bezorgers van Deliveroo zijn de hele dag op pad. Ze zijn hierbij niet alleen goed zichtbaar op straat, maar zien zelf ook veel. Door deze nieuwe samenwerking met Deliveroo, waarbij bezorgers via hun rider app een actief alert ontvangen, hopen wij in de toekomst vermiste kinderen nog sneller thuis te brengen’, zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert.

Doorbraak in vermissingszaken

Bij ongeveer 80% van de vermissingen die worden gemeld, is het binnen 24 tot 48 uur duidelijk waar de vermiste is. Bij zo’n 20% duurt de vermissing langer en een paar keer per jaar vinden we iemand echt niet en blijft het onduidelijk waar iemand gebleven is. De onzekerheid voor familie en geliefden is in deze gevallen zeer groot. ‘Niet weten waar je geliefde is en wanneer hij of zij weer naar huis komt, is voor achterblijvers het moeilijkste’’, zegt Izanne de Wit, Teamleider Landelijk Bureau Vermiste Personen. ‘Aandacht voor langdurige vermissingszaken blijft dan ook heel belangrijk. We zijn blij met de hulp van Deliveroo en hopen dat deze postercampagne zorgt voor een doorbraak in de cold cases.’

Meer dan 180 bezorgers in maar liefst 18 steden rijden gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen. ‘Het doet ons goed om bij te kunnen dragen aan het opsporen van vermiste volwassenen en kinderen, al is het hopelijk niet vaak nodig”, aldus Stijn Verstijnen, directeur bij Deliveroo Nederland.

Postercampagne cold cases

De koeriers van Deliveroo rijden de hele maand september met posters op hun tassen. Met deze posters vragen zij aandacht voor AMBER Alert en de volgende vier vermissingszaken:

Heeft u informatie over een van deze zaken, neem dan contact op met de politie via het nummer 0800-6070.