ROTTERDAM - Op donderdagmiddag 25 augustus rond 12.30 uur kreeg de politie melding van een straatroof waarbij een 13-jarige jongen is beroofd van enkele waardevolle spullen. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. Gelukkig raakte de jongen niet gewond. De politie is op zoek naar de daders en naar mensen die iets gezien hebben of meer weten.

Het slachtoffer liep tussen twee portiekflats door aan de zijde van de Olympiaweg toen hij werd ingesloten door twee jongens. Die riepen dat hij zijn tas –met daarin enkele waardevolle spullen- moest afstaan. Hij werd hierbij bedreigd met een vuurwapen. De jongen gaf zijn tas af, waarna de daders vluchtten via de Peitkreek in de richting van de Krabbekreek. Vermoedelijk kwamen de daders kort voor de straatroof aangelopen via de Baarschootsekreek.

Eén van de daders droeg een bivakmuts; de andere een capuchon opgetrokken tot aan zijn neus. Beide jongens waren ongeveer 180 cm lang en hebben een tenger postuur. Allebei waren ze geheel in het donker gekleed. Ze zijn vermoedelijk rond de 16 à 17 jaar oud.

Direct na de melding is buurtonderzoek uitgevoerd en op dit moment verzamelt en onderzoekt de recherche camerabeelden. Ook komen we graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben of camerabeelden hebben in de omgeving van de Peitkreek, de Krabbekreek of de Baarschootsekreek. Ook horen we het graag als mensen meer informatie hebben over de toedracht van het incident. Melden kan volledig anoniem via onderstaande contactmogelijkheden.