SCHIEDAM - Bij een gewapende overval op een supermarkt is een verdachte er vrijdagavond rond 19.45 uur met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Het slachtoffer, die met een vuurwapen bedreigd werd, bleef hevig geschrokken achter. Hem is slachtofferhulp aangeboden. Het onderzoek naar de dader loopt.

Het slachtoffer was zo ontdaan van de overval dat hij niet gelijk alarm sloeg. Nadat hij een familielid had gewaarschuwd, werd alsnog de politie gealarmeerd. Die is direct een onderzoek gestart, maar de verdachte is vooralsnog niet gevonden.

In eerste instantie was er door de schrik en de taalbarriére geen signalement bekend. Op een wat rustiger moment, bij de aangifte kon het slachtoffer toch een omschrijving van de dader geven. Het zou gaan om een grote man die hij tussen de 25 en 30 jaar schatte, met donkere kleding en een bivakmuts. Van wat hij kon zien had de dader een lichtgetinte huid en zwart haar. De verdachte sprak Nederlands met een accent.

Er is een buurtonderzoek verricht in de hoop dat mensen in de omgeving iets gezien hebben of camerabeelden hebben waarop de verdachte te zien is. Heeft u deze informatie of beeldmateriaal, en bent u nog niet benaderd door de politie? Laat het ons weten.