ROTTERDAM - Bij een grootschalige verkeerscontrole heeft de politie donderdag in Rotterdam-Oost negen aanhoudingen verricht en 72 bekeuringen geschreven voor diverse feiten. De actie was gericht op verkeersveiligheid, alcohol en snelheid. De actie werd uitgevoerd door het basisteam IJsselland in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam, handhavers van de Gemeente Rotterdam en campagneleden van Veilig Verkeer Nederland.

Drie personen werden aangehouden die, wat bleek uit de blaastesten, te veel alcohol gedronken hadden. Het hoogst gemeten promillage betrof 710 ug/l, wat betekent dat het rijbewijs van die bestuurder direct is ingevorderd. Nog eens vier andere bestuurders reden onder invloed van drugs. Twee anderen werden aangehouden die met een ingevorderd rijbewijs reden.

72 bekeuringen
Dat niet iedereen zich aan de verkeersregels houdt bleek wel uit het aantal bekeuringen. 26 bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u op een weg waar 50km/u is toegestaan. 26 andere bestuurders werden bekeurd voor het rijden in de verkeerde rijrichting. De andere bekeuringen waren onder andere voor te hard rijden op een scooter, het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en een aantal andere feiten.

De verkeerscontrole werd uitgevoerd op de President Rooseveltweg en Prins Alexanderlaan.