CAPELLE - De rechtbank Rotterdam veroordeelt een 31-jarige man tot een celstraf van 12 jaar voor doodslag op een 55-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De Capellenaar werd op 28 mei 2021 dood in zijn woning aangetroffen. Er was sprake van fors letsel aan het hoofd van de man.

De verdachte is vanaf woensdagavond 26 mei 2021 tot de volgende ochtend (iets voor 09:23 uur) van 27 mei 2021 samen met het slachtoffer in zijn woning geweest. Zijn aanwezigheid valt grotendeels binnen het door de patholoog geschatte interval van overlijden van het slachtoffer. Er zijn twee verschillende soorten schoensporen aangetroffen, waaronder sporen die in en met bloed zijn gezet. Deze schoensporen passen bij de schoenen die de verdachte op woensdagavond en bij de (andere) schoenen die hij op donderdagochtend op de beelden droeg die gemaakt waren door een buurtbewoner respectievelijk een bewakingscamera.

Deze combinatie van schoensporen, met de resultaten van de aangetroffen DNA-sporen onder de vingernagels van het slachtoffer, de bebloede plank die nabij zijn hoofd lag en de kussensloop die op zijn gezicht lag, de bevindingen bij het pathologisch onderzoek en de besproken getuigenverklaringen met betrekking tot het tijdstip van overlijden, maken tezamen dat de rechtbank de 31-jarige man als dader ziet.

De rechtbank benoemt hierbij verder nog dat de verdachte kort na zijn vertrek uit de woning op beelden in geheel andere kleding te zien is met sleutels in zijn hand en dat de telefoon van het slachtoffer rond ditzelfde tijdstip voor het laatst verbinding heeft gemaakt met het wifinetwerk.

De telefoon, iPad en huissleutels van het slachtoffer zijn niet in de woning teruggevonden.