ROTTERDAM - Vanmorgen vroeg hield de politie twee jongens van 17 en 18 jaar uit Rotterdam aan in hun woning. Zij worden verdacht van brandstichting waarbij gebruik is gemaakt van molotovcocktails tijdens de ongeregeldheden in Rotterdam Zuid de afgelopen week. Ze worden binnenkort voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.


Tijdens de ongeregeldheden van afgelopen week in Rotterdam Zuid werden er verschillende branden gesticht. Vermoedelijk is hierbij onder andere gebruik gemaakt van molotovcocktails. Goed recherchewerk heeft geleid naar twee verdachten die mogelijk hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij zijn vrijdagochtend door de politie in hun woning aangehouden. De officier van Justitie heeft besloten dat de verdachten zich maandag moeten verantwoorden bij de Rechter-Commissaris.

Ongeregeldheden Zuid
Begin deze week hielden groepen jongeren de politie bezig met het trappen van rottigheid. Hierbij werden spullen vernield, brandjes gesticht en agressief gereageerd op politie. Hier werden al verschillende jongeren in de leeftijd van 13 – 22 jaar aangehouden. Ook haalde de politie een grote groep jongeren uit de anonimiteit, zij en hun ouders kregen een bezoekje van de wijkagent. Ook ontvingen zij een brief uit naam van de Burgemeester waarin ze dringen werden verzocht niet meer deel te nemen aan deze ongeregeldheden. De afgelopen dagen lijkt de rust weer wedergekeerd. Toch houdt de politie rekening dat het hier niet bij blijft. De geluiden op straat en social media worden gemonitord en de politie schaalt en treedt op wanneer de situatie erom vraagt.