ROTTERDAM - Een 34-jarige man raakte in de nacht van woensdag op donderdag gewond nadat hij werd beschoten. Dit gebeurde op de parkeerplaats van de Tagoreplaats, een flat in de Rotterdamse wijk Ommoord. Twee verdachten vluchtten in een auto, maar door goede aanwijzingen van getuigen konden agenten deze snel aanhouden.

Rond 1.00 uur ’s nachts melden getuigen dat zij een ruzie zagen op de parkeerplaats van de Tagoreplaats. Eén zou worden mishandeld door een aantal personen. Later werden ook vuurwapens gezien en zelfs schoten gehoord. Twee personen vluchtten in een auto richting de A20. Het slachtoffer bleef gewond achter.

Enkele minuten later hielden agenten op de Capelseweg de auto stil en konden zij de twee inzittenden aanhouden. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 25-jarige man uit Schiedam.

De politie onderzoekt de achtergronden van het schietincident en komt daarvoor graag in contact met getuigen en mensen die meer weten. Ook mensen die beschikken over camerabeelden door bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waar de verdachten op te zien zijn, willen we vragen om contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844, anoniem via M. op 0800-7000. Als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, maar u wilt hierover vertrouwelijk melden, dan kan dat via het Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.

Beloning voor tips over vuurwapens
Om het schietgeweld terug te dringen, hebben politie en Openbaar Ministerie een beloning staan voor meldingen die leiden tot de vondst van een vuurwapen. Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.