ROTTERDAM - In de uitzending van Bureau Rijnmond op 27 juni werden twee mannen gezocht na een zware mishandeling. Het incident vond plaats op 5 augustus vorig jaar aan de Valkeniersweg op Rotterdam-Zuid. Zij worden ervan verdacht, samen met een andere man die al eerder is aangehouden, betrokken te zijn bij het incident. Na de uitzending hebben twee mannen van 33 en 43 jaar uit Rotterdam zich gemeld bij de politie. Ze zijn als verdachten aangemerkt, maar ondertussen heengezonden. Het verdere onderzoek hiernaar loopt. De derde man, die al eerder was aangehouden, is een 53-jarige man uit Rotterdam.

Het incident


Op zaterdag 5 augustus vorig jaar is een 43-jarige Rotterdammer rond 17:30 uur zwaar mishandeld. Omstanders hebben het alarmnummer gebeld omdat de man gewond op straat. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de man die op dat moment nauwelijks aanspreekbaar was en brachten hem naar het ziekenhuis. Met behulp van getuigen en camerabeelden kon de politie achterhalen dat de man achterna was gezeten door drie mannen. Het slachtoffer verklaarde later dat hij over de Strevelsweg in Rotterdam liep en werd uitgedaagd door mannen die dingen naar hem riepen. Hij besloot niks terug te zeggen en gewoon door te lopen toen hij opeens van achteren werd aangevallen.

Tips zijn altijd welkom

De politie ontvangt graag informatie over incidenten en misdrijven – groot én klein. Heb je een tip voor een zaak of situatie, dan kan je dat via de onderstaande verschillende (anonieme) manieren doorgeven.