VLAARDINGEN - Nog steeds is er verscherpt toezicht in Vlaardingen en daarom controleerden agenten in de nacht van donderdag op vrijdag twee jongens (15 en 16) in de omgeving van de Gretha Hofstralaan. Ze bleken in bezit van goederen die gebruikt worden bij het plegen van aanslagen en zijn aangehouden.

De 15-jarige jongen uit Rotterdam en de 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel werden in de loop van nacht gecontroleerd. Wat het tweetal bij zich had is voor onderzoek in beslag genomen en onderzocht wordt of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen. Het tweetal zit in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met een advocaat mogen hebben.

De politie doet onophoudelijk onderzoek naar de reeks explosies en de achtergronden. Niet alleen rechercheurs, maar onder andere ook (wijk)agenten zijn daarbij nauw betrokken en besteden hier dagelijks tijd en aandacht aan. Daarin werken we nauw samen met gemeente en het Openbaar Ministerie om verdachten aan te houden en te vervolgen. Dat heeft inmiddels tot meerdere aanhoudingen en tot veroordelingen geleid. Het onderzoek gaat onverminderd door en informatie over wie betrokken zijn en vooral wie opdrachtgevers zijn, blijf welkom. Melden blijft van groot belang. Ziet u iets verdachts, heeft u informatie? Meld dit dan altijd bij de politie. Melden kan natuurlijk ook anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen op 088-6617734.