ROTTERDAM - Op donderdagmiddag 27 oktober zijn om 16.15 uur twee trams op elkaar gebotst. Dit gebeurde op de Schiekade ter hoogte van de Heer Bokelweg. Meerdere inzittenden raakten (licht)gewond. Team Verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.

Door de botsing ontspoorden de trams en liepen meerdere personen (lichte) verwondingen op. De meesten van hen konden ter plekke worden behandeld door ambulancepersoneel. Een paar mensen is voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar daar bleek het gelukkig om licht letsel te gaan.

Team Verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht van de botsing. Hiervoor nemen ze getuigenverklaringen af bij de passagiers en de trambestuurders. Door het afnemen van een alcohol- en drugstest blijkt al wel dat de trambestuurders niet onder invloed waren. Daarnaast zijn camerabeelden uit de trams en van cameratoezicht opgevraagd, heeft de verkeersongevallenanalyse (VOA) sporenonderzoek verricht en worden de ‘zwarte dozen’ van de trams uitgelezen. Uit dit onderzoek zal moeten blijken waardoor de botsing heeft kunnen plaatsvinden.