ROTTERDAM - Vanochtend zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging bij de rellen in Rotterdam van maandag 25 januari 2021. Het gaat om een 12-jarige en een 19-jarige jongen, beiden uit Rotterdam Zuid.

De 12-jarige jongen werd thuis aangehouden in de wijk Hillesluis. Hij is herkend door agenten op de beelden bij het omduwen van een container op de Groene Hilledijk bij het kunstwerk “Rust in de Reuring” wat later in vlammen is op gegaan.

De 19-jarige Rotterdammer werd ook thuis in Hillesluis aangehouden. Hij was op 25 januari al op heterdaad aangehouden voor overtreding van de avondklok en noodverordening. In het verdere onderzoek kwam hij als verdachte ook in beeld bij onder andere de vernielingen van het Kruidvat en bij de plunderingen in supermarkt Dirk.

Gevolgen
De rellen hadden een enorme impact en zorgde voor geschokte reacties. De schade voor hardwerkende ondernemers was enorm. Er wordt dan ook gekeken of er beslag gelegd kan worden op persoonlijke bezittingen zodat geleden schade zoveel mogelijk verhaald kan worden.

Nieuwe beelden
Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Rechercheurs doen er alles aan om de relschoppers op te pakken. Er zijn al veel goede en bruikbare tips binnengekomen wat gaat leiden tot nieuwe aanhoudingen.

Vanavond worden meerdere verdachten getoond in Opsporing Verzocht op NPO1, aanvang 21.20 uur. Deze verdachten staan al op https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/07-wie-herkent-de-verdachten-ongeregeldheden-rotterdam.html Donderdag 11 februari worden nieuwe beelden van relschoppers getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond, ieder uur te zien bij RTV Rijnmond vanaf 17.20 uur.

Meld je
De verdachten die niet worden herkend, worden mogelijk ook op verschillende in- en outdoor schermen door de stad in Rotterdam getoond. Tegen alle relschoppers en zeker tegen de minderjarigen en hun ouders zeggen we: laat het zo ver niet komen en kom je melden.

Informatie?
Herken jij 1 van de verdachte(n)?
- Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld svp altijd het VRDAM nummer wat op de foto staat.
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734.