ROTTERDAM - Op 28 februari en 11 maart hebben verschillende straatroven plaatsgevonden. Vorige week hebben wij hiervoor twee verdachten aangehouden. Zij zijn vrijdag 16 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zijn met voorwaarden geschorst en komen later voor de rechter.

Eerste straatroof


Op woensdag 28 februari werd een telefoon met veel kracht uit de handen van een vrouw getrokken in het winkelcentrum van Zuidplein. De minderjarige jongen benaderde het slachtoffer van achteren en zette het vervolgens op een rennen. Hij is daar niet meer gevonden. Het onderzoek toonde aan dat er meerdere jongeren als verdachte aangemerkt konden worden.

Tweede roof

Op maandag 11 maart vonden rond 19.30 uur twee gelijke berovingen plaats bij het busstation van winkelcentrum Zuidplein. In beide gevallen is geprobeerd om de telefoon van de niets vermoedende slachtoffers uit de handen te trekken. Gelukkig is dit in beide gevallen niet gelukt.

Op basis van de signalementen konden twee minderjarige jongens worden aangehouden voor poging diefstal met geweld. Op het politiebureau bleek dat één van deze verdachten ook als verdachte kon worden aangemerkt voor de eerdere straatroof van 28 februari.

Beide verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn met voorwaarden geschorst. Ze komen later voor de rechter.

Verder onderzoek

Door het onderzoeksteam werd gezien dat de gestolen telefoon van de roof op 28 februari meerdere malen per dag een locatie uitzond. Hieruit ontstond het vermoeden dat de houder van deze telefoon ergens op een school in Rotterdam-Noord zat. Om die reden hebben wij op deze school een onderzoek ingesteld en is op donderdag 14 maart een minderjarige jongen aangehouden. Hij was in het bezit van deze gestolen telefoon.