ROTTERDAM - Op 16 augustus 2020 vond er een woningoverval plaats en waarvoor op dinsdag 13 april 2021, twee verdachten aangehouden werden. Misdaad loont niet, zo blijkt ook nu weer.

Het slachtoffer, een 33-jarige Rotterdammer was alleen in de woning aan de Spaansebocht in Rotterdam toen een aantal mannen binnendrongen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en er ontstond een schermutseling. Uiteindelijk sloegen zij het slachtoffer met een vuurwapen waarna zij er met de buit ervandoor gingen. Er sneuvelde een ruit en het slachtoffer raakte gewond.

Sporenonderzoek
Door de Forensische Opsporing werd een sporenonderzoek ingesteld. Hierbij werd onder andere DNA veiliggesteld. Na analyse bleek het te leiden naar een 34-jarige Rotterdammer. Naast het aantreffen van het DNA stelden rechercheurs een vervolgonderzoek in, wat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van nog een verdachte, een 27-jarige Rotterdammer. Hierop werden de 34-jarige en 27-jarige Rotterdammers op dinsdag 13 april aangehouden.

Het tweetal is ingesloten en op vrijdag 16 april 2021 voorgeleid aan de rechter commissaris. Zij werden in bewaring gesteld. Het onderzoeksteam gaat verder met het onderzoek naar deze woningoverval en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.