ROTTERDAM - Zaterdag op zondagnacht heeft de politie twee vuurwapens aangetroffen in de buddyseats van twee scooters. Naar aanleiding van deze vondst zijn twee verdachten aangehouden.

Agenten wilden een bestuurder van een scooter preventief fouilleren op het Stadhuisplein in Rotterdam. Preventief fouilleren is een belangrijk middel om wapens van straat te halen. Naast dat het een preventieve werking heeft, haalt het daadwerkelijk wapens van de straat. Dat bleek ook zaterdagnacht.

In de buddyseat van een scooter troffen agenten een tasje aan met daarin een vuurwapen en een paspoort. Deze bestuurder, een 29 –jarige Rotterdammer, is direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ook werd de scooter die naast de scooter van de verdachte stond gecontroleerd. Ook daarin vonden agenten die nacht een vuurwapen en een paspoort. Zondag zijn rechercheurs aan de slag gegaan om de eigenaar van de andere scooter te achterhalen en met succes. De andere verdachte, een 31-jarige Rotterdammer kon zondag worden aangehouden.