ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag werd op twee plekken in de eenheid een woning beschoten. De politie gaat niet uit van een verband. Gelukkig bleven alle bewoners ongedeerd, maar het aantal beschietingen baart de politie zorgen. Men zoekt getuigen van beide incidenten.


Nassaustraat Rotterdam
De 60-jarige bewoonster van de Nassaustraat werd rond 01.45 uur wakker van een harde klap. Ze dacht dat er een lamp was ontploft, maar toen ze poolshoogte ging nemen ontdekte ze tot haar schrik kogelgaten in haar woning. Niemand is gewond geraakt.

De politie startte een onderzoek en ontdekte aan de achterkant van de woning meerdere kogelgaten. In ieder geval één kogel vloog binnen nog door een tussendeur heen. Het spreekt voor zich dat dit levensgevaarlijk is en makkelijk voor slachtoffers had kunnen zorgen.

Is u in de nacht van maandag op dinsdag iets opgevallen op of rond de Nassaustraat, heeft u eerder die avond iemand aan de achterkant van de woningen gezien die daar niets te zoeken had, heeft u misschien beelden die u nog niet met ons gedeeld heeft? Laat het ons weten!

Hoflaan Vlaardingen
In de nacht van dinsdag op woensdag vond er ook in Vlaardingen een schietincident plaats. Rond 04.40 uur werd een woning aan de Hoflaan getroffen door kogels. Zowel de bewoners als buurtgenoten hoorden knallen en hoorden een scooter wegrijden, het is onduidelijk in welke richting.

De geschrokken bewoners vonden meerdere inslagen in de ramen beneden en één in de ruit van de bovenverdieping. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd. Ook van dit incident worden getuigen opgeroepen zich te melden als ze iets gezien hebben of iets weten dat van belang kan zijn bij het vinden van de verantwoordelijke(n).

Schietincidenten voorkomen
Schietpartijen worden binnen politie, gemeente en OM (integraal!) van alle mogelijke kanten aangepakt; uitgebreide opsporingsonderzoek bij incidenten, onderzoek naar wapenhandel, doorpakken op meldingen van wapenbezit, preventief fouilleren, aanhoudingen, maar ook inzet op het voorkomen van schietincidenten. Door meer en slimmer informatie vast te leggen en te delen, wordt het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken vergroot. Deze worden extra in de gaten gehouden. Als we zien dat iets dreigt te escaleren, komen we zo snel mogelijk in actie en grijpen we in.

Melden kan ook vertrouwelijk of anoniem
De maatschappelijke verontwaardiging over de schietpartijen is groot. Mensen zijn bang, ongerust en willen dat het stopt. Tegelijk loopt de politie er tegen aan dat mensen die weet hebben van een wapen of de slachtoffers en getuigen van incidenten niet met ons praten. Vaak heeft dat te maken met angst. Maar door te zwijgen houdt je de bron van deze angst in stand, maak je ze onaantastbaar. Om het aan te pakken is informatie van de burger cruciaal. We zullen moeten samenwerken.

Melden kan ook vertrouwelijk via Team Criminele Inlichtingen of anoniem via M. Het Team Criminele Inlichtingen beschermt uw gegevens en identiteit.

Wees een held, voorkom geweld
Meld het als je weet van een vuurwapen. Zo kunnen we nieuwe schietincidenten voorkomen. En als een tip leidt tot in beslagname van een vuurwapen, dan komt de melder in aanmerking voor een beloning van 750,-. Dit gaat ook via het Team Criminele Inlichtingen waar u vertrouwelijk kunt melden. Zij beschermen uw gegevens en identiteit: 06-33236432