ROTTERDAM - Dinsdagochtend is een 31-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van het onrechtmatig pinnen met de pinpas van Daniël Dutina. Dutina kwam in juni door geweld om het leven. Vorige week deed de politie via de site van het programma Opsporing Verzocht en social media een oproep met de vraag wie de man herkende die pinde met de bankpas van het slachtoffer. Mede dank zij reacties van burgers kon de man worden aangehouden.

De 51-jarige Daniël Dutina werd op maandag 13 juni in zijn woning gevonden. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Eerder werd een nu 43-jarige man als verdachte aangehouden. Hij zit in bewaring.

Tijdens het onderzoek bleek dat een andere man met de bankpas van het slachtoffer pinde. Op camerabeelden van 16 juni was hij te zien op een fiets. Om ongeveer 19.20 uur betaalde hij bij supermarkt aan de Bergweg met de pas. Zo’n half uur later probeerde hij dit ook bij een tankstation op de Gordelweg. De politie onderzoekt wat zijn aandeel is in deze zaak.