ROTTERDAM - Maandagavond 18 juli is een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke schietincident aan de Coolhaven. Vorige week maandag 11 juli werd er al een 34-jarige man uit Steenbergen in Barendrecht aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.


UPDATE: Aanhouding tweede verdachte


Het onderzoeksteam heeft, nadat de man in beeld kwam, onophoudelijk naar hem gezocht. Gisteravond is hij dan ook aangehouden in Spijkenisse. Het onderzoeksteam was al een week naar de man op zoek. De 31-jarige Rotterdammer zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Wat de toedracht is van het dodelijke incident is nog niet bekend, het onderzoek gaat dan ook onverminderd door. Meerdere aanhouding worden niet uitgesloten.

Eerste aanhouding

Het onderzoek dat direct na de schietpartij startte is volop bezig met het uitkijken van camerabeelden, horen van getuigen en het onderzoeken van sporen. In de directe omgeving is een buurtonderzoek gehouden.

Donkere auto

Direct na het incident was het team op zoek naar een donkere auto. Gisteren kregen wij melding van een oplettende burger over een geparkeerde auto met kogelinslagen in Rotterdam-Ommoord. Uit de informatie die het team inmiddels heeft verzameld blijkt deze auto de gezochte donkere auto te zijn. Het voertuig is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

Beelden

Het onderzoeksteam heeft veel beelden gekregen naar aanleiding van de eerder gedane oproep. Deze beelden maken deel uit van het onderzoek en worden onderzocht. De politie dankt een ieder die beelden heeft ingestuurd.