SPIJKENISSE - In het onderzoek naar de dood van Robby Klomp hield de politie in de maand juli twee verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van 44-jarige Robby Klomp. Dat betreft een 21-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige Rotterdammer. Beide verdachten zitten nog steeds in voorlopige hechtenis.


In de maand augustus hield de politie vervolgens nog twee verdachten aan. Dat betrof een 27-jarige en een 28-jarige verdachte. Beiden zijn woonachtig in Spijkenisse. Deze twee verdachten zijn respectievelijk donderdag 13 en vrijdag 14 augustus weer in vrijheid gesteld, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Joyce Thani, teamleider van het grootschalige opsporingsonderzoek
“De Rozenburger Robby Klomp (44) werd maandagavond 23 december neergestoken op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse toen hij een vriend te hulp schoot. Hij overleefde het niet. Er werd onder leiding van het Openbaar Ministerie direct een groot onderzoek gestart, dat sindsdien niet stil heeft gestaan. De inspanningen leidden in zeven maanden tot vier aanhoudingen in juli en augustus. Het publiek heeft daarbij massaal meegedacht en we hebben veel tips uit de buurt verkregen. Ik wil al die tipgevers bedanken voor hun betrokkenheid bij dit omvangrijke onderzoek.”

Voertuig aangetroffen
Getuigen wisten te vertellen dat na het fatale incident vier mannen in een auto waren gesprongen en weg waren gereden. Uit het onderzoek blijkt dat het een zwarte Seat Ibiza uit 2011 moet zijn geweest. De politie heeft na een lang en intensief onderzoek het betrokken voertuig weten te achterhalen. De auto is in beslag genomen voor een uitvoerig sporenonderzoek.