ROTTERDAM - Op maandag 4 maart zijn er drie mannen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het beschieten van een pand aan het Weena-Zuid. Al eerder hield de politie drie andere Amsterdammers aan op dinsdag 20 februari voor dit incident. Dit pand, waar een schoonheidskliniek is gevestigd, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 februari rond 04.00 uur beschoten.


Update 5-3-2024
Op maandag 4 maart heeft de politie drie mannen van 16, 18 en 20 jaar uit Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. De politie doet nog verder onderzoek.

Eerdere aanhoudingen
Het gaat om Amsterdammers van 18, 18 en 19 jaar die alledrie op dinsdag 20 februari zijn aangehouden in Amsterdam. De drie kwamen naar voren in het opsporingsonderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De beschieting
Agenten die na de melding ter plaatse kwamen, troffen in de ruit van de schoonheidskliniek meerdere kogelinslagen aan. De recherche startte direct een onderzoek, onder andere door camerabeelden veilig te stellen, sporenonderzoek te verrichten en door met buurtbewoners en andere getuigen te spreken. Dit onderzoek leidde tot de nu verrichte aanhoudingen.