ROTTERDAM - De recherche hield een 47-jarige Rotterdammer aan in verband met het steekincident op het Dirkslandhof in Rotterdam-Zuid. Daarbij werd een man (22) dinsdagavond met een scherp voorwerp gestoken. De verdachte ging er na het misdrijf vandoor in een busje.


Volgens het slachtoffer liep hij dinsdag rond het avonduur naar de winkels aan de Slinge om boodschappen te doen. De 22-jarige liep achter een man. De twee kregen daarbij vermoedelijk een woordenwisseling over de te houden afstand van 1,5 meter.

Kort erna kwamen de twee elkaar weer tegen in een supermarkt. Volgens het slachtoffer werd de 47-jarige toen opnieuw boos.

Hun wegen leken zich daarna te scheiden, tot de 22-jarige op weg naar huis merkte dat de 47-jarige in een busje achter hem aanreed. Die stapte uit de auto en liep op de man af. Volgens het slachtoffer stak de verdachte hem met een scherp voorwerp.

De verdachte liep daarna terug naar zijn bus en reed weg. Na onderzoek wist de recherche de bestuurder te identificeren en donderdag aan te houden. De man is vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft voorlopig vastzitten.