ROTTERDAM - Op dinsdagmiddag 18 januari is een 78-jarige vrouw in haar woning aan de Gijsinglaan in Rotterdam slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. Het slachtoffer is na het incident naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nog steeds wordt behandeld aan haar verwondingen. Een groot onderzoeksteam is direct met het opsporingsonderzoek naar de verdachte gestart, waardoor op donderdagochtend 20 januari een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon worden aangehouden.


Het 78-jarige slachtoffer loopt dinsdagmiddag iets voor vier uur naar buiten om het afval buiten te zetten bij haar woning aan de Gijsinglaan. Het lijkt erop dat op het moment dat zij terug naar binnen gaat, de verdachte met haar mee gelopen is het portiek in. Op het moment dat ze bij haar voordeur staat en naar binnen wil gaan heeft hij haar vermoedelijk van achteren vastgepakt en de woning in geduwd. Vervolgens is ze in de woning seksueel misbruikt en ernstig mishandeld. Na het zedenmisdrijf doorzoekt de verdachte de woning en vermoedelijk een aantal goederen meegenomen, waaronder sieraden.

Camerabeelden

Direct nadat de melding bij de politie binnen kwam, startte een onderzoek. Vanwege de ernst van het misdrijf is het Team Grootschalige Opsporing ingezet. Rechercheurs en agenten van het basisteam Delfshaven startten een buurtonderzoek en verhoorden getuigen. Verder gingen ze in de omgeving van de Gijsinglaan op zoek naar beschikbare camerabeelden. Al snel kregen zij hierbij de verdachte letterlijk in beeld. Op het moment dat bij het beeld ook een identiteit bekend werd, kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kon de zoektocht naar de verdachte worden geopend. Hij werd donderdagochtend bij een controle in de metro bij Centraal Station worden aangehouden.

De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.