ROTTERDAM - Rond 07.30 uur vanmorgen brak op de tweede etage brand uit in een voormalig kantoorpand aan het Roer. De politie startte direct een groot onderzoek. Rechercheurs en agenten van het basisteam zochten met man en macht naar aanwijzingen op een mogelijke verdachte. In het begin van de avond leidde het onderzoek naar een 34-jarige verdachte zonder vaste woon- en of verblijfplaats. De politie wist de man desondanks te traceren. Hij kon kort voor 22.00 uur worden aangehouden.


Nadat de brand vanmorgen was bedwongen, verrichtte medewerkers van de Forensische Opsporing een uitgebreid spoirenonderzoek. Uit getuigenverklaringen kwam een summier signalement naar voren: een man met een zwarte rugzak. Voor de recherceurs en agenten voldoende aanknopingspunten om op door te rechercheren.

"We zijn enorm opgelucht dat we zo snel een verdachte konden aanhouden. We hopen dat daarmee de rust onder de flatbewoners terugkeerd. Begrijpelijkerwijs zorgde twee branden in enkele dagen tijd voor veel onrust onder de bewoners. Het onderzoek naar de branden en de mogelijke betrokkenheid van de nu aangehouden verdachte gaat onverminderd door.

Vorige week vrijdagmorgen, 18 december, brak in hetzelfde complex en op dezelfde tijd ook al brand uit. Ook toen hing er een sterke benzinegeur. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook betrokken is bij deze brand.