ROTTERDAM - De 45-jarige man uit Melissant die verdacht wordt van doodslag op een motoragent blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van rechtbank Rotterdam vandaag beslist.


Onderzoek

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Een groot onderzoeksteam onderzoekt op dit moment alle beschikbare camerabeelden, de in beslag genomen goederen en hoort ooggetuigen. Daarnaast wordt er door forensisch verkeersspecialisten uitgebreid technisch onderzoek verricht. Het onderzoeksteam heeft, zoals eerder gedeeld, sterke aanwijzingen dat de verdachte met opzet de motoragent heeft aangereden.

Terugblik

In de media is veel geschreven en gesproken over de zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) is terughoudend met het delen van informatie, omdat er op dit moment een strafrechtelijk onderzoek loopt. Communicatie over de strafzaak kan het onderzoek verstoren. Wel kan het OM duidelijkheid verschaffen over de betrokkenheid van verdachte bij eerdere incidenten.

Zoals media reeds berichtten, is verdachte betrokken geweest bij twee eerdere ongevallen, in 2015 en 2020. Bij het eerste incident, waarbij ook een politieagent betrokken was, is verdachte veroordeeld door de rechtbank Rotterdam voor een overtreding van de Wegenverkeerswet. Vorig jaar is verdachte betrokken geweest bij een ongeluk waarbij een vrouw overleed. Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat verdachte geen schuld heeft gehad aan de dood van de vrouw. De zaak is destijds geseponeerd.

Pro forma

Tijdens de eerste pro-forma zitting in oktober komt het OM met aanvullende informatie over het onderzoek. Tot die tijd is het OM terughoudend met communicatie over het strafrechtelijk onderzoek.