ROTTERDAM - De 28-jarige Hagenaar die vastzit voor het dodelijk verkeersongeval op 26 december in Rotterdam waarbij drie mensen om het leven kwamen, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag beslist. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval en het rijden onder invloed.

Verdachte reed door rood

Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat de verdachte met een hoge snelheid heeft gereden, door rood reed en onder invloed van alcohol was. Waarna de verdachte in botsing kwam met de auto waarin drie personen zaten, een man van 35, een vrouw van 36 en een kind van 7 jaar. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar de hulp mocht helaas niet baten. De vrouw en het kind waren direct overleden.

Onderzoek

Het onderzoek loopt nog vol op. Onder andere wordt er door forensisch verkeersspecialisten uitgebreid technisch onderzoek verricht. De verdachte moet zich binnen twee weken verantwoorden voor de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank, daar wordt besproken of de man in voorlopige hechtenis moet blijven zitten. De verdachte ligt zelf nog in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar.