CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Brand in een appartementencomplex aan het Roer in december vorig jaar veroorzaakte veel onrust in de buurt. De verdachte die toen is aangehouden, bekent dat hij tot twee keer toe de brand heeft veroorzaakt. Hij is voor 90 dagen in bewaring gesteld.


Op 18 en op 22 december woedde er rond 7.30 uur een flinke brand in het voormalig kantoorpand. Bewoners van het Nautilus complex moesten tot twee keer toe hun huis uit en worden opgevangen. Door getuigen werd er bij beide branden een benzinelucht geroken. Forensische Opsporing heeft toen sporenonderzoek gedaan en uit camerabeelden en getuigenverklaringen kwam een summier signalement naar voren: maar met resultaat, want die dinsdagavond 22 december is er een 34-jarige man aangehouden zonder vaste woon- en of verblijfplaats.

De inmiddels 35-jarige verdachte is voor 90 dagen in bewaring gesteld. Hij geeft toe dat hij schuldig is aan de twee branden die zijn veroorzaakt in het complex. Hij was boos over het feit dat zijn huurcontract niet werd verlengd.