ROTTERDAM - De rechter-commissaris besloot donderdag 4 juni om de hechtenis van de twee verdachten die vrijdag 29 mei werden aangehouden naar aanleiding van het dodelijk schietincident aan de Bramentuin met 14 dagen te verlengen. Het tweetal wordt verdacht van moord. Het 30-jarige slachtoffer werd die ochtend om 07:00 uur voor zijn woning op straat doodgeschoten.


Gestolen voertuigen
Het tweetal, een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werden na een korte maar hevige achtervolging aangehouden in de directe omgeving van de Motorstraat.

Uit onderzoek is gebleken dat zowel de goudkleurige Volkswagen Transporter die na schietpartij bij de Bramentuin wegreed als de Renault Megane waarin verdachten bij aanhouding reden van diefstal afkomstig zijn. Kort na het dodelijk schietincident komt de VW Transporter op de kruising van de Arresleestraat met de Sportlaan. De Volkswagen Transporter wordt daar achtergelaten. Het andere voertuig een Renault Megane, met daarin de twee verdachten, rijdt weg.

Wapen aangetroffen
In de auto waar de verdachten uiteindelijk mee verder reden en werden aangehouden vond de politie een vuurwapen. Het vuurwapen is ter vaststelling van sporen en nader onderzoek naar het Nederlands Forensische Instituut gebracht. Bij latere doorzoekingen van de woningen van de verdachten werd nog een omgebouwd gaspistool aangetroffen.

Heeft u informatie?
De politie is nadrukkelijk op zoek naar informatie over dit tragische incident. Heeft u de betroken voertuigen op hun vlucht gezien? Is u iets opgevallen op de kruising met de Arresleestraat en de Sportlaan? Wij horen dat graag. Bel met M 0800-7000. Waardevolle informatie of sterke vermoedens kunt u strikt vertrouwelijk melden via het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999. Kijk voor meer informatie hierover op politie.nl: team criminele inlichtingen.