SPIJKENISSE - Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar celstraf geëist tegen een 19-jarige inwoner van Spijkenisse die verdacht wordt van het neersteken van een jongen bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse. Het incident vond plaats op 15 februari van dit jaar.

Ruzie
Volgens het Openbaar Ministerie ging aan de steekpartij een ruzie vooraf. Beide mannen hadden het al eerder met elkaar aan de stok gehad. Zo ook deze avond. De verdachte liep, sterk onder de invloed van alcohol, het slachtoffer bij het metrostation tegen het lijf. Er ontstond een woordenwisseling die al snel uitgroeide tot een fikse ruzie. De verdachte trok vervolgens een mes en stak het slachtoffer meerdere keren. De jongen raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en overleefde het ternauwernood. Ook zal hij altijd zichtbare littekens aan het incident overhouden.

De eis is fors vanwege de ernst van het delict en het feit dat de samenleving steeds vaker geconfronteerd wordt met jongeren die elkaar levensgevaarlijk verwonden met steekwapens. “Jongeren gaan steeds vaker met messen gewapend de straat op en aarzelen ook niet om die te gebruiken. Dat moet stoppen”, aldus de officier van justitie op de zitting.

Naast de vier jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag eiste de Officier van Justitie ook een contactverbod voor de duur van vijf jaar. Ook wil het Openbaar Ministerie dat de verdachte het slachtoffer ruim 3000 euro betaalt, om zijn materiële en immateriële schade te vergoeden.