NIEUW BEIJERLAND - Er zitten nog vier personen vast voor betrokkenheid bij het belagen van politiemensen met zwaar vuurwerk in Nieuw-Beijerland. Dat gebeurde tijdens oudjaarsnacht. De rechtbank heeft besloten dat deze verdachten allemaal 90 dagen langer vast blijven zitten. Het gaat om vier mannen van 19, 20, 20 en 22 jaar uit Hoeksche Waard.


Politiemensen werden tijdens oudjaarsnacht op drie plekken in Nieuw-Beijerland belaagd met zwaar vuurwerk. In de Wilhelminastraat werden agenten belaagd door een groep jongeren. Hierbij raakte niemand gewond. Op de kruising van de Middelstraat met de Kerkstraat werd zowel de brandweer als de politie bekogeld met vuurwerk. En in de Achterstraat werd de politie beschoten met zwaar vuurwerk. Twee agenten raakten hierbij gewond.

Voor de rechter

Voor het incident in de Wilhelminastraat zit een 20 jarige man uit Nieuw-Beijerland vast. Hij moet op 9 april voor de rechter verschijnen.

De andere drie verdachten zitten vast voor het incident in de Achterstraat. Zij moeten ook op 9 april voor de rechter verschijnen. Voor dit incident moeten ook een 17-jarige en een 18-jarige verdachte voor de rechter komen. Zij mogen hun proces in vrijheid afwachten. Drie andere mannen werden eerder al heengezonden. Zij zijn nog wel verdachten.

Verder onderzoek

De politie doet onder leiding van het Openbaar Ministerie verder onderzoek naar de incidenten. Ook op 30 december vonden ongeregeldheden plaatsvonden in Nieuw-Beijerland. Het onderzoek focust zich ook daarop. Zo is de politie op zoek naar getuigen die meer weten van een incident aan de Kerkstraat, waarbij een koelkast in brand werd gestoken. Heeft u camerabeelden van 30 december of de jaarwisseling, bijvoorbeeld gefilmd met een mobiele telefoon, dashcam of deurbel? Of heeft u andere informatie die relevant kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.