ROTTERDAM - Vier vuurwapens zijn dit weekend van straat gehaald. De stad is het zat en dat blijkt wel uit het feit dat burgers meldden als er wapens worden gezien. Het gekletter van wapengebruik maakt té veel slachtoffers en zorgt voor té veel verdriet bij nabestaanden.

Een melding dat een 20-jarige Schiedammer een vuurwapen wilde verkopen leidde tot de aanhouding van de man. Vrijdagmiddag, werd in zijn woning aan het Mathenesserplein een vuurwapen en munitie aangetroffen. Het wapen lag onder het kussen van zijn bed.

Informatie over het bezit van vuurwapens wordt door agenten altijd nauwkeurig onderzocht. Dit leidde zaterdag tot de aanhouding van een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In een kelderbox van een woning aan de Essenburgstraat, waar de man af en toe verbleef, werd een vuurwapen aangetroffen.

Op het Keerweer troffen agenten tijdens een fouillering bij een 31-jarige Schiedammer een vuurwapen aan. De man is ingesloten en het wapen is in beslag genomen.Ook bij een 58-jarige inwoner uit Strijen werd dit weekend naast een taser en een kruisboog een vuurwapen met munitie in beslag genomen.

Tipgeld
Niemand wil het slachtoffer worden van wapengebruik. Een vuurwapen heb je niet zomaar. . Vroeg of laat wordt het gebruikt en worden daarmee nieuwe slachtoffers gemaakt. Help wapens de wijk uit. Elk vuurwapen van de straat is er één. Politie en het OM kunnen aan de slag met informatie die burgers in vertrouwen kunnen delen en die info kan een beloning waard zijn!

Voor meer informatie: Politie.nl