ROTTERDAM - Voor stenen gooien naar ME’ers, hulpverleners en politievoertuigen hield het onderzoeksteam drie verdachten aan. Voor het in brand steken van een afvalcontainer werden er vrijdagochtend een man en een vrouw aangehouden. De teller staat nu op 73. Naast de 49 aanhoudingen op de bewuste avond zijn er inmiddels 24 relschoppers binnengehaald.

Op 10 januari hielden rechercheurs een 19-jarige Rotterdammer aan voor het gooien van stenen naar de ME en naar politievoertuigen. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Een week later pakte het team een 18-jarige jongen, ten tijde van het incident nog minderjarig (17 jaar), uit Rotterdam. Hij gooide niet alleen stenen naar de ME, maar ook naar de hulpdiensten. Hij zal 4 februari voor de kinderrechter verschijnen. Dinsdag 18 januari hielden agenten een 19-jarige Rotterdammer aan, ook voor het gooien van stenen naar ME voertuigen. Hij is voor het supersnelrecht gebracht en kreeg vijf maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk. Hij zit nu meteen zijn maand straf uit. Ook mag hij een jaar niet op de Coolsingel komen.

Vanmorgen, vrijdag 21 januari, zijn er een 49-jarige vrouw uit Krimpen en een 51-jarige man uit Den Haag aangehouden. Samen staken ze een afvalcontainer in brand.

Meer verdachten in beeld
Nog steeds komen er verdachten naar boven tijdens het bekijken van de beelden. Nog steeds plaatsen we nieuwe foto’s en bewegende beelden online, in Opsporing Verzocht en bij Bureau Rijnmond. Nog steeds kun je jezelf melden als je weet dat jouw foto ergens te zien is.

Check hier alle verdachten die we nog zoeken: www.politie.nl/coolsingelrellen
Herken je iemand? Tip gratis via 0800-6070 of via 0800-7000 als je liever anoniem blijft.