ROTTERDAM - Vijf verdachten in het onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezighoudt met grootschalig witwassen en handel in verdovende middelen, blijven 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank vandaag beslist.

Verdachten

Het gaat om een 34-jarige man uit Bergschenhoek, een 36-jarige man uit Oostvoorne, een 41-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 53-jarige man uit Polen en een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De twee andere verdachten, een 37-jarige man uit Rotterdam en een 56-jarige man uit Schiedam, zijn na het verhoor heengezonden. Zij blijven wel verdachten in het onderzoek.

Onderzoek

Het onderzoek is nog in volle gang en zal nog enige tijd in beslag nemen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De afgelopen dagen heeft de politie nog beslag gelegd op auto’s, schilderijen en andere luxe goederen waaronder een horloge met een waarde van ruim 2 miljoen euro. De verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het Openbaar Ministerie is daarom terughoudend met het verstrekken van informatie.