ROTTERDAM - Bureau Rijnmond besteedt morgen aandacht aan vijf verschillenden zaken uit heel de regio. Heb je informatie? Laat het de politie weten.

Zondag 4 september om ongeveer 03.40 uur werd er geschoten op de Wolphaertsbocht. In de omgeving werden geen gewonden aangetroffen, maar korte tijd later werd in het ziekenhuis een gewonde man opgenomen. Hij is slachtoffer maar ook verdachte in het onderzoek. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord. Ook ontvangen rechercheurs graag camera of eventuele dashboardbeelden.

Op 31 augustus en 5 september werden in respectievelijk Dordrecht en Zwijndrecht twee dames op leeftijd, slachtoffer van zgn bankmedewerkersfraude. In beide gevallen lijkt één en dezelfde dader verantwoordelijk voor het leeghalen van de rekeningen van de slachtoffers.

In Dordrecht zijn verschillende diefstallen gepleegd, waar vier vrouwen van worden verdacht. Er zijn beelden van hen. Wie herkent hen?

Twee weken geleden werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van een (jonge)man die een telefoon stal na een marktplaats afsprak. Omdat de dader vermoedelijk minderjarig is, werd hij onherkenbaar getoond. Hij heeft zich echter niet gemeld en daarom wordt hij deze week herkenbaar in beeld gebracht. Maandag 7 februari rond kwart over drie in de middag kreeg een medewerker van een telefoonwinkel aan de Franselaan in Rotterdam-West de schrik van zijn leven toen twee mannen binnen kwamen met een vuurwapen en hem bedreigden. Een andere verdachte stond op dat moment buiten op de uitkijk. Een van de overvallers staat op videobeelden, de politie is op zoek naar hem.

Kijk donderdagmiddag rond 17.20 uur naar Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.