NIEUW-BEIJERLAND - Tijdens Oudejaarsnacht zijn politiemensen op meerdere plekken in Nieuw-Beijerland belaagd met zwaar vuurwerk. Er is een onderzoek gestart om uit te zoeken wat er exact gebeurd is en wie er nog meer verantwoordelijk waren voor deze acties.


Eerder werden al vier jongemannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee van de incidenten. Vrijdagavond 4 januari werd een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland.


Mobiele Eenheid

Surveillerende agenten waren in de nacht van zondag 31 december op maandag 1 januari rond 01.15 uur aanwezig in Nieuw-Beijerland. Er woedden meerdere brandjes, waarvoor de brandweer ter plaatse was. De Mobiele Eenheid werd ingezet, om een veilige werkomgeving te creëren voor brandweerpersoneel.

In de Wilhelminastraat werden agenten belaagd door een groep jongeren. Op de kruising van de Middelstraat met de Kerkstraat was de brandweer aanwezig voor het blussen van een brand. Ook hier werd zowel de brandweer als de politie bekogeld met vuurwerk.

Ook op een andere locatie ter hoogte van de Achterstraat werden hulpverleners belaagd en bekogeld met zwaar vuurwerk. Twee agenten raakten hierbij gewond: één agent liep brandwonden en een piep in zijn oor op. Een andere agent hield brandwonden en een uniform met brandplekken aan het incident over.

Twee dagen eerder, op 30 november, werden agenten ook albelaagd toen jongeren in Nieuw-Beijerland een koelkast met zwaar vuurwerk opbliezen.


Informatie blijft welkom

Het onderzoek naar de gebeurtenissen voor en tijdens de jaarwisseling is in volle gang en informatie blijft welkom. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die meer informatie of beelden hebben. Heeft u camerabeelden, bijvoorbeeld gefilmd met een mobiele telefoon, dashcam of deurbel? Of heeft u andere informatie die relevant kan zijn? Neem dan contact met ons op. Informatie of beelden met ons delen, kan ook volledig anoniem via onderstaande contactmogelijkheden.