ROTTERDAM - Een 42-jarige voetganger is woensdagavond op de Strevelsweg zwaar gewond geraakt doordat hij werd aangereden door een 25-jarige automobilist. Beide mannen komen uit Rotterdam.


Ernstig gewond

De voetganger stak om ongeveer 20.45 uur de Strevelsweg over toen hij werd aangereden door de auto. Hij raakte ernstig gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

VOA
De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Onderdeel van dat onderzoek zijn de sporen op het wegdek en de mogelijke snelheid van het voertuig. Ook werden getuigen gesproken.

Kleine elektrische auto
Om een beter beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd, zou de politie graag in contact komen met meer getuigen. De auto die bij het ongeval betrokken was is een kleine elektrische auto (zwart wit van kleur met reclameteksten) en die is mogelijk minder opgevallen, omdat je die nauwelijks hoort.

Getuigen
Toch hoopt de politie dat er mensen zijn die de auto hebben zien rijden kort voor de aanrijding of dat zij getuige zijn geweest van de aanrijding zelf. Als dat zo is, neem dan contact op met de politie eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen.