ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van 11 studenten tegen EuroCollege, een particuliere mbo/hbo-opleiding. De vorderingen van de studenten zijn afgewezen.

Oneerlijke handelspraktijken?
De studenten stelden dat de school zich schuldig maakte aan oneerlijke handelspraktijken. De rechtbank stelt vast dat een deel van de claims op de website klopt. Wat de studenten verder aanvoerden is te weinig om tot het oordeel te komen dat de overeenkomsten tussen de studenten en de school van tafel moeten.

De studenten klaagden ook dat de school niet had waargemaakt wat in de overeenkomst stond. Zij hadden echter de school niet de gelegenheid gegeven om het beter te doen en dat moet van de wet wel. De rechtbank heeft daarbij nog vermeld dat ze verder niet goed, per persoon, hebben uitgelegd wat er precies aan de opleiding schortte.

Annuleringsfee
De school had op haar beurt gevorderd dat de studenten het schoolgeld zouden betalen, plus een flinke annuleringsfee. Dat schoolgeld moet van de rechtbank inderdaad betaald worden, want dat was van tevoren afgesproken. Er is geen reden om de afspraken daarover niet na te komen. Wat de annuleringsfee betreft krijgen de studenten gelijk, die hoeven zij niet te betalen. De afspraken daarover waren volgens Europees recht oneerlijk.