ROTTERDAM - Een 68-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagmiddag gewond geraakt aan haar been toen op het Robbenoordplein geschoten werd. De politie vermoed dat de vrouw een onschuldige voorbijganger is. Gelukkig lijken de verwondingen mee te vallen, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Drie jongemannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Een vierde man werd aangehouden, omdat hij geen gehoor gaf aan de vorderingen van agenten.

Om 15:45 uur werd het schietincident gemeld en kort erna werd de gewonde vrouw aangetroffen. Ze is ter plaatse behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Al snel ontstond het vermoeden dat de vrouw geen doelwit was en dus verder niets met het incident te maken heeft. Toegesnelde agente startten direct een onderzoek in de omgeving. Getuigen worden gesproken en sporen worden veiliggesteld. In de omgeving werden drie jongemannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om een 16- en 18-jarige uit Rotterdam en een 21-jarige uit Spijkenisse. Een 34-jarige Amsterdammer werd aangehouden, omdat hij geen gehoor gaf aan vorderingen van agenten. Het onderzoek naar eventueel andere betrokkenen gaat onverminderd door.

Daarbij is de hulp van publiek hard nodig. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u (dashcam)beelden? Laat het de politie weten.