ROTTERDAM - Dit weekend was het weer raak. Twee keer en beide keren in IJsselmonde op de Kromme Hagen. Twee ouderen vrouwen zijn om de tuin geleid met een smoes. Eén van de slachtoffer werd daarbij beroofd van onder andere haar eigen trouwring en de trouwring van haar overleden echtgenoot. De politie roept getuigen en mensen met camerabeelden op zich te melden. Momenteel loopt een campagne senioren & veiligheid #Maakhetzeniettemakkelijk met deze week extra aandacht voor de babbeltrucs.

Zaterdagavond 5 september rond 18.00 uur lukte het een blanke vrouw van ongeveer 35 jaar met donker haar om binnen te komen bij een oudere mevrouw aan de Kromme Hagen. In de huiskamer hebben de twee ruim een half uur met elkaar gesproken over van alles en nog wat. Tijdens het handen schudden zijn waarschijnlijk de drie ringen van de mevrouw gestolen. Het gaat om een gouden ring met drie diamantjes, dat was haar trouwring, een gladde gouden trouwring van haar overleden man en een witgouden ring met drie steentjes erin. Toen de oplichtster weg ging, merkte de vrouw dat ze de ringen miste. Ze voelde zich heel onbehaaglijk en waarschuwde de buren.

Kort daarna, rond 18.30 uur, herhaalde dit voorval zich op een ander nummer op de Kromme Hagen. Een zogenaamde verpleegster kwam testen doen bij de oudere, slechtziende bewoonster. Ze is in een stoel neergezet waardoor er een tweede verdachte ongemerkt de woning binnen kon komen om de boel te doorzoeken. Later kwam de echte thuishulp, waardoor de babbeltruc van de vorige duidelijk werd. Gelukkig was er niets weggenomen, maar ook bij deze bejaarde zit de schrik er goed in.

Getuigen gezocht

De politie in Rotterdam-Zuid is een onderzoek gestart en hoopt dat mensen in de omgeving iets is opgevallen. Kent u de vrouw met donker haar van rond de 35 jaar en rond de 1.60m lang? Of heeft u andere informatie of wellicht camerabeelden en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844 of vul ons tipformulier in. #babbeltrucs #maakhetzeniettemakkelijk

Voorkom babbeltrucs
Ga het gesprek aan met je eigen ouders en grootouders. Let op elkaar.
Voor meer informatie kunt u kijken op:https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-justitie-en-veiligheid