ROTTERDAM - Twee vrouwen hebben dinsdagavond een treinconducteur geslagen en bespuugd in een trein. De conducteur besloot bij het eerstvolgende station, Rotterdam Alexander, met gesloten deuren te wachten op de inmiddels gealarmeerde politie. Een 18 en 19- jarige vrouw uit Almere zijn aangehouden.


De conducteur (65 jaar) sprak de vrouwen aan op het gebruik van hun mondkapje. De vrouwen waren hier niet van gediend en scholden de conducteur meteen uit, om vervolgens de beschermingsmiddelen van het gezicht van de conducteur te slaan. De conducteur raakte niet gewond. Gealarmeerde agenten werden ook uitgemaakt voor allerlei ziektes. De vrouwen zijn aangehouden. Er is aangifte gedaan voor mishandeling en belediging.

Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen, hulpverleners en beroepen maatschappelijke beroepen. De politie pakt onderzoeken van dergelijke agressie en geweld meteen op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Medewerkers die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Lees hierover meer op: https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html