Vuren/ Herwijnen - Een onderzoek van Team Milieu van de politie in Rotterdam leidde zaterdag 12 december tot de inbeslagname van 4500 kg zwaar en illegaal vuurwerk en een eerste aanhouding. Maandag 14 december werden een tweede en derde verdachte aangehouden.

Team Milieu kwam een illegale verkoopdeal op het spoor, die leidde tot de aanhoudingen van een 34-jarige man uit Zuilichem. Hij werd zaterdag op de A2 bij Zaltbommel aangehouden. Deze automobilist had ruim 150 kg aan zwaar illegaal vuurwerk bij zich en had het idiote idee opgevat zijn 3-jarige kind in de auto mee te nemen. Het kind is aan familie overgedragen; diens vader zit vast en wordt verhoord.

Met de aanhouding van de man was de verdachte weliswaar binnen, maar duidelijk was dat er nog meer vuurwerk moest zijn.  Het onderzoek leidde de rechercheurs van Team Milieu naar Gellicum, waar een zeecontainer in het buitengebied werd aangetroffen. In de container lag zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen, dat door een gespecialiseerd bedrijf wordt weggehaald en vernietigd.

Onderzoek naar de eigenaar van de zeecontainer en andere betrokkenen, leidde gister tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Vuren en een 25-jarige man uit Herwijnen. Hiermee is het onderzoek nog niet ten einde. De politie doet nog nader onderzoek naar eventuele andere kopers, opslagplaatsen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Levensgevaarlijk
Het opslaan van vuurwerk in bijvoorbeeld een woning of garage is levensgevaarlijk. Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer. Vermoedt u bij u in de buurt een illegale opslag van vuurwerk, twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Voor meer informatie over vuurwerk kun je op onze themapagina kijken. Onder het kopje 'Hoe weet ik of vuurwerk illegaal is' vind je informatie over de 'Big 5'. Dit zijn de gevaarlijkste soorten vuurwerk.