ROTTERDAM - Op de vroege dinsdagmorgen belde een voorbijganger 112 omdat hij een man met een vuurwapen zag lopen op de Nieuwe Binnenweg. Bij controle bleek de 26-jarige Rotterdammer inderdaad in bezit van een vuurwapen, een automatisch wapen zelfs.

De politie werkt graag samen met burgers om vuurwapenbezit en daarmee het gebruik ervan tegen te gaan. Elke melding wordt met voorrang opgepakt, zoals ook dinsdagmorgen om 00:30 uur bleek. De man die het vuurwapen zou dragen, liep in de richting van de Lieve Verschuierstraat toen agenten hem staande hielden en controleerden. En niet voor niets dus. Het wapen is in beslag genomen en de Rotterdammer zit vast.

Beloning voor tip vuurwapen
Zonder vuurwapens geen schietpartijen. Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. De beloning is specifiek voor het 'wegtippen' van vuurwapens die zich in een woning of pand bevinden en die door de tip daadwerkelijk worden gevonden. Wil je meer weten over deze tipgeldregeling? Klik dan hier.