ROTTERDAM - Donderdagavond rond 21:00 uur is een 20-jarige Rotterdammer aangehouden aan de Rosestraat in Rotterdam voor verboden wapenbezit. De 20-jarige werd preventief gefouilleerd, waarbij hij zijn schoudertas overhandigde. In de tas bleek een vuurwapen te zitten. De 20-jarige probeerde zich nog van zijn aanhouding te onttrekken door weg te rennen, maar hij werd erg kort erna ingerekend en aangehouden op de Oranjeboomstraat. Hij wordt maandag voorgeleid.

Twee jongemannen worden donderdagavond iets na 21:00 uur gecontroleerd op de Rosestraat in Rotterdam. Beide mannen zaten op één scooter. Als bij het overhandigen van een tas van één van de jongemannen, hij direct probeert weg te rennen, wordt het duidelijk dat hij iets te verbergen heeft. Zodra de jongeman de Oranjeboomstraat in rent, wordt hij staande gehouden door achtervolgende agenten. Op datzelfde moment vinden de agenten die de tas overhandigd hadden gekregen een vuurwapen erin. De 20-jarige wordt aangehouden.

Weet jij van het bezit van een vuurwapen?

Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432