ROTTERDAM - Afgelopen weekend is een 17-jarige jongen aangehouden voor verboden wapenbezit. De politie kwam de jongen op het spoor door een tip uit de omgeving. Hij werd zondagavond 8 augustus op de Oranjeboomstraat in Rotterdam Zuid aangehouden. Zijn vuurwapen is in beslag genomen. De jongen moet zich later verantwoorden bij de rechter.

Een getuige zag de jongen op straat het wapen doorladen waarop de politie werd gealarmeerd. Aan de hand van het gegeven signalement kon de 17-jarige verdachte snel worden aangehouden. Hij droeg inderdaad een vuurwapen bij zich. Deze is in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden voor verboden wapenbezit. Inmiddels is de verdachte heengezonden, hij mag zich later verantwoorden bij de rechter.

Beloning voor tip vuurwapen
Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432